Hotline: +420 511 189 990
czsk

Točená zmrzlina

Naše produkty

Články

13. 05. 2022

Ľadová triešť úplne neodmysliteľne patrí k teplým letným dňom. Svojimi výraznými farbami spoľahlivo pritiah...

11. 05. 2022

Väčšina cukrárov dnes považuje čokoládu pri svojej profesii ako potrebnú surovinu. Hoci sa ešte stále v odb...

09. 05. 2022

Čo je to temperácia čokolády a ako prebieha? Aké zásady je potrebné dodržať pri práci s čokoládou, aby bol ...

Stroje na točenú zmrzlinu sú výrobníky so zásobníkom zmesi, nášlehovým čerpadlom a pákovým mechanizmom, ktorý slúži na točenie zmrzliny priamo do kornútku alebo pripravenej nádoby. Vďaka množstvu rozdielov v technických parametroch potom stroje na zmrzlinu vyhovejú malej cukrárni na návsi, i veľké predajni s nepretržitou prevádzkou stroja počas celej sezóny.

Ako sa líši zmrzlinové stroje a ako vyberať?

Stroje na točenú zmrzlinu môžu byť samostojné na kolieskach, alebo menšie, slúžiace na inštaláciu na predajný pult. Môžu naraz vyrábať jeden typ zmrzliny, dva typy a ich mix, prípadne môžu podľa nastavenia pridávať lemovanie sirupom. Líšia sa veľkosťou zásobníkov a rýchlosťou produkcie zmrzliny a mierou nášľahu. Stroje pre najnáročnejších prevádzku fungujú na dva okruhy, môžu vedľa seba naraz vyrábať dva úplne nesúrodé produkty, alebo mimo sezónu či pred koncom predajnej doby pracovať len na jednej polovici a druhú mať vypnutú a prázdnu.

Nerezový zásobník na zmrzlinovú zmes je umiestnený tak, aby stekala do výrobného valca samospádom - hovoríme o takzvanom gravitačným plnenia.

Články

13/05/2022

Ľadová triešť úplne neodmysliteľne patrí k teplým letným dňom. Svojimi výraznými farbami spoľahlivo pritiah...

11/05/2022

Väčšina cukrárov dnes považuje čokoládu pri svojej profesii ako potrebnú surovinu. Hoci sa ešte stále v odb...

9/05/2022

Čo je to temperácia čokolády a ako prebieha? Aké zásady je potrebné dodržať pri práci s čokoládou, aby bol ...