Hotline: +420 511 189 990
czsk

Zmrzlina nie je len letnou záležitosťou

Naše produkty

Články

13. 05. 2022

Ľadová triešť úplne neodmysliteľne patrí k teplým letným dňom. Svojimi výraznými farbami spoľahlivo pritiah...

11. 05. 2022

Väčšina cukrárov dnes považuje čokoládu pri svojej profesii ako potrebnú surovinu. Hoci sa ešte stále v odb...

09. 05. 2022

Čo je to temperácia čokolády a ako prebieha? Aké zásady je potrebné dodržať pri práci s čokoládou, aby bol ...

Aj keď sa v lete značne pričinil o vaše zisky, nie je jediný dôvod, prečo by ste svoj zmrzlinový stroj mali nechať v zime odpočívať. Zmrzlina totiž v žiadnom prípade nie je iba letnou záležitosťou. Stačí ju len vhodne skombinovať alebo sa vrhnúť na typicky zimné príchuti.

Aj keď sa v lete značne pričinil o vaše zisky, nie je jediný dôvod, prečo by ste svoj zmrzlinový stroj mali nechať v zime odpočívať. Zmrzlina totiž v žiadnom prípade nie je iba letné záležitosťou. Stačí ju len vhodne skombinovať alebo sa vrhnúť na typicky zimné príchuti.

(Čokoládový tortík s pistáciovú zmrzlinou| Autor: Mo Riza, cc-by)

Chuť zimy

Pravdou je, že v zime rozhodne viac využijete stroj na kopčekovú zmrzlinu, ako ten na točenou. Kopčeky totiž môžete umiestniť do dezertov, kávy alebo zmrzlinových pohárov. Ak sa navyše pustíte do výroby zmrzliny, ktorá má sezónnú príchuť, iste ju predáte aj len tak, do kornútku. Základom každej zmrzliny sú kvalitné suroviny, stavte teda na smotanu a neodbývejte svojich zákazníkov náhradami. Zime potom vládnu príchuti a vône Vianoc.

Skúste preto pripraviť zmrzlinu s chuťou jabĺk a škorice, vianočných perníčkov (kľudne aj s kúskami perníčkov), horkú čokoládu s brusnicami alebo čokoládu s pomarančom.

(Vanilková zmrzlina s horúcami jablky se škoricou - ideálny jasenní dezert | Autor: rpavich, cc-by)

Kombinujte studené a horúce

V sezónnej ponuke cukrárne alebo kaviarne by v zime samozrejme nemala chýbať horúca čokoláda. Keď sa ale vaši hostia dostatočne zahrejú, nikto neodolá pochúťkam kombinujúcim studenú zmrzlinu s horúcim ovocím alebo rozpustenou kvalitnou čokoládou. Servírujte smotanovú zmrzlinu na ešte horúcich palacinkách alebo vaflích a ozdobte je horúcim lesným ovociem alebo horúcou čokoládou a malým kopčekom pravej šľahačky. Stávkou na istotu je tiež rozpečeny jablkový závin s kopčekom smotanovej škoricovej zmrzliny.

Spoliehajte na deti

Na rozdiel od ich rodičov, majú deti chuť na zmrzlinu, nech je akékoľvek počasie. Snažte sa preto svoj podnik uspôsobiť tak, aby ste do neho nalákali čo najviac rodičov s deťmi. Farebný hrací kútik, kde sa deti zabavia a mamičky si v pokoji vypijú espresso je pre veľa rodičov k nezaplatenie. Nezabudnite mať tiež v ponuke pár detských jedál, ako sú práve vafle, palacinky alebo najrôznejšie záviny.

(Zmrzlina s příchuťou cookies, skvelé brownies a horúca čokoláda | Autor: Rizka Budiati, cc-by)

Svoje dezerty aj zmrzlinu potom prezentujte v presklených chladiacich vitrínach. Akonáhle je totiž deti (i rodičia) uvidia, automaticky sa im začnú zbiehať sliny. A keď bude vaša prevádzkareň dostatočne vyhriata, nebudú mať rodičia problém s tým, dopriať prosiacemu potomkovi kopček vašej lahodné zmrzliny.

Články

13/05/2022

Ľadová triešť úplne neodmysliteľne patrí k teplým letným dňom. Svojimi výraznými farbami spoľahlivo pritiah...

11/05/2022

Väčšina cukrárov dnes považuje čokoládu pri svojej profesii ako potrebnú surovinu. Hoci sa ešte stále v odb...

9/05/2022

Čo je to temperácia čokolády a ako prebieha? Aké zásady je potrebné dodržať pri práci s čokoládou, aby bol ...